V predavanju “Hrana za možgane”, ki ga bo vodila Nataša Forstner Holešek, se bomo poglobili v pomen prehrane in življenjskega sloga za ohranjanje zdravja in aktivnosti možganov. Spoznali boste, kako pravilno izbrana hrana, bogata z antioksidanti, omega-3 maščobnimi kislinami in drugimi ključnimi hranili, vpliva na izboljšanje spomina, koncentracije ter preprečevanje postopnega slabšanja naših miselnih sposobnosti.
Predavanje bo ponudilo praktične nasvete in strategije za vsakodnevno nego možganov, s poudarkom na prilagajanju prehranjevalnih navad, ki lahko prispevajo k boljšemu delovanju uma skozi vse življenje. Pridružite se nam in odkrijte, kako majhne spremembe lahko prinesejo velike koristi za vaš um!
Nataša Forstner Holešek je izkušena predavateljica z univerzitetno diplomo iz živilske tehnologije in prehrane. Že kot majhna deklica je opazovala, kako hrana vpliva na njeno počutje, kar jo je spodbudilo k razvoju lastnih prehranskih protokolov in študiju živilske tehnologije ter prehrane. Po diagnozi celiakija, ki ji je bila postavljena pred 16 leti, pa se je še bolj posvetila raziskovanju prehrane pri avtoimunih boleznih in zdravi hrani za možgane. Na predavanju “Hrana za možgane” na preprost način pojasnjuje, kako pravilna prehrana podpira spomin, koncentracijo in celostno mentalno zdravje.
V sodelovanju z Rotary klubom Velenje.