Pikin festival

Pogovor s častno pokroviteljico Pikinega festivala dr. Natašo Pirc Musar

35. Pikin festival

11.09.2024
16:45
Galerija Velenje
Pikin festival - Festival Velenje

Častna pokroviteljica 35. Pikinega festivala je prva ženska predsednica države Slovenije in oseba, ki jo v njenih dejanjih povezujemo z osrednjo festivalsko junakinjo - predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar.
Ne zamudite zgodovinskega soočenja dveh šefic, ki se svojih nalog lotevata zelo različno, obe pa pri njunem poslanstvu vodita pogum in srčnost!

Nataša Pirc Musar je predsednica Republike Slovenije, nekdanja odvetnica in novinarka. Leta 2005 je bila imenovana na funkcijo informacijske pooblaščenke, ki jo je opravljala do leta 2014, ko je ustanovila lastno odvetniško družbo. V svoji bogati karieri se je udejstvovala tudi na drugih področjih. Bila je predsednica Rdečega Križa Slovenije, članica izvršnega odbora Mednarodne federacije novinarjev, podpredsednica društva novinarjev Slovenije in predsednica Sveta za odziv na sovražni govor pri Mirovnem inštitutu. Od leta 2015 do 2019 je bila članica žirije za razdelitev sredstev za novinarske preiskovalne zgodbe pri Journalismfund.eu v Bruslju. Bila je članica komisije za enakost spolov pri Olimpijskem komiteju Slovenije, članica izvršnega odbora Odvetniške zbornice Slovenije in generalna sekretarka Evropske bowling federacije.

Leta 2022 je vložila kandidaturo na volitvah predsednika Republike Slovenije in bila kot prva ženska v zgodovini samostojne Slovenije izvoljena za predsednico države. Funkcijo je prevzela 23. decembra 2022.

Pogovor s častno pokroviteljico Pikinega festivala dr. Natašo Pirc Musar

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content