Odprimo knjige z Avgustom Demšarjem

09.09.2024
19:19
Knjižnica Velenje, Preddverje
Knjižnica Velenje

Ob pričetku 16. bralne sezone Bralne značke za odrasle nas bo obiskal Avgust Demšar,  mariborski pisatelj, ki piše izključno detektivske zgodbe.

Avgust Demšar se je na slovenskem literarnem prizorišču pojavil leta 2007 in že s svojim prvim kriminalnim romanom Olje na balkonu vzbudil pozornost javnosti. Takrat še nihče ni vedel, kdo se skriva za psevdonimom sicer univerzitetnega profesorja likovne pedagogike iz Maribora, ki pred tem ni objavljal leposlovnih del. S serijo romanov Primeri inšpektorja Vrenka je dokazal, da ni le odličen žanrski pisec, temveč da okvirje žanra presega z izjemno natančno analizo sodobne družbe. Do zdaj je napisal 12 kriminalnih romanov in kar za štiri bil nominiran za nagrado kresnik. Po prvih šestih sta bili posneti dve zelo odmevni sezoni TV serije Primeri inšpektorja Vrenka, pravkar poteka snemanje tretje sezone po romanu Pohorska transverzala. V pogovoru in ob projekciji bo spregovoril o svojem pisatejskem delu, TV seriji in svojem letos izdanem romanu Estonia. Z avtorjem se bo pogovarjal knjižni urednik in bibliotekar Nino Flisar.
Odprimo knjige z Avgustom Demšarjem

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content