Pikin festival

Prigode polžka Petra

35. Pikin festival

12.09.2024
17:30
Titov trg, Kapitanov oder
Festival Velenje
Koncert 


V časih, ko ves čas nekam hitimo in nas pravzaprav nikjer ni povsem dovolj, je Polžje mesto kraj, kjer čas teče nekoliko drugače, po polžje. Za pusta na primer, ko se Polžje mesto prelevi v čarobno kraljevino, je toplina tista vrlina, ki pri polžih šteje največ, brzina pa je še daleč naprej na seznamu najpomembnejših lastnosti. Polžek Peter je zvedavi, pustolovski raziskovalec sveta. S prijateljico polžo Lili se Peter spopada z raznimi življenjskimi zagatami in si zastavlja vprašanja, s katerimi bi se lahko poistovetil prav vsak odraščajoči slinar. Zakaj mora v šolo, če ga doma čakata babica in kužek Muri? Pa tudi, zakaj je treba tako zgodaj vstajati in se podati v svet, kjer stvari niso vedno tako enostavne.

V primeru slabega vremena bo koncert v Rdeči dvorani Velenje. 

Ob izidu knjige in zgoščenke Prigode Polžka Petra vas vabimo na polžjo zabavo s skladbicami, ki so jih na albumu odpeli priznani slovenski glasbeniki: Rudi Bučar, Tone Kregar, Gregor Strasbergar, Tomislav Jovanović Tokac, Matevž Šalehar - Hamo, Jure Košir, Bort Ross, Jan Medle in Anja Pavlin, pevka skupine Tretji kanu, ki je tudi avtorica besedil. Pesmi na albumu je uglasbil Tomislav Jovanović Tokac.

Polžja karavana se bo v Velenje pripeljala v zasedbi Tretjega kanuja:

Anja Pavlin – vokal
Jan Medle – vokal, akustična kitara, električna kitara
Dejan Slak Sleyk – klaviature in akustična kitara
Primož Malenšek PimS – Perkašni
Matic Franko - Tico – bas kitara
Žiga Dobravc – bobni

Prigode polžka Petra

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content