Koncert

Tim Jančar, klavir

Abonma Klasika in izven

15.10.2024
19:30
Glasbena šola Velenje, Marinova dvorana
Festival Velenje, Glasbena šola Velenje
16 EUR

"Zbujene podobe"

Program:
L. van Beethoven: Sonata op. 53 v C-duru "Waldstein"
F. Chopin: Berceuse op. 57
S. Rahmaninov: Etude tableau op. 39, št. 9
S. Rahmaninov: Preludiji: Op.3 št. 2, op. 23 št. 1, op. 23 št. 5
    in Sonata št. 2, op. 36 v b-molu (revidirana verzija)

Ob 19. uri bo v Glasbeni šoli Velenje predkoncertni klepet s pianistom.

Abonma Klasika sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.


Tim Jančar spada med vodilne slovenske pianiste mlajše generacije, o čemer pričajo njegovi mnogi umetniški dosežki, plodovita koncertna dejavnost ter prepoznavnost njegovih kvalitet v stroki in med poslušalci. Odlikujejo ga virtuozno obvladovanje inštrumenta, interpretativna pronicljivost, zvočna prefinjenost, izrazna moč ter umetniška iskrenost in zrelost. Je dobitnik prvih nagrad na mnogih državnih in mednarodnih tekmovanjih ter prejemnik Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani. 
Tim Jančar je magistriral v razredu prof. Tatjane Ognjanovič na Akademiji za glasbo v Ljubljani s posebnim priznanjem Summa cum laude ter uspešno zaključil podiplomska študija na univerzi Mozarteum v Salzburgu ter Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju, kjer se je izpopolnjeval pri priznani pianistki Jasminki Stančul. Redno koncertira doma in v tujini, tako solistično kot v komornih sestavih, ter nastopa na slovenskih in mednarodnih festivalih. Med njegove najbolj odmevne koncerte v zadnjem času zagotovo spada nastop v okviru Abonmaja Kromatika, kjer je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma izvedel sloviti 3. klavirski koncert Rahmaninova. Od leta 2018 naprej redno deluje tudi kot zunanji sodelavec – asistent na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
Tim Jančar, klavir

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content