Koncert

Jure Pukl/Marko Črnčec - Concordia

Abonma Max klub jazz festival in izven

03.10.2024
20:30
Max klub Velenje
Festival Velenje, KD Jazz Velenje, Činela d. o. o.
12 EUR

Jure Pukl – saksofon
Marko Črnčec – klavir
Josh Ginsburg – bas
Antoine Pierre – bobni

Abonma Max klub jazz festival sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, nastal pa je v sodelovanju s KD Jazz Velenje in Činela d. o. o.


Pod skupnim imenom Concordia (lat. mir, harmonija) bosta nastopila dva v tujini najbolj priznana in virtuozna slovenska jazzista, saksofonist Jure Pukl in pianist Marko Črnčec, dolgoletna glasbena sodelavca in prijatelja s podobno glasbeno vizijo.
Začetki njunega projekta segajo v leto 2015, ko sta oba živela in delovala v meki jazz glasbe, v New Yorku. Tam sta v klubih na Manhattanu redno nastopala z delovno zasedbo. Pri nas ju bomo lahko prvič slišali v skupnem kvartetu, v katerem združujeta originalne kompozicije in jazzovske standarde, divjo improvizacijo in urejeno skupno igro. V zasedbo sta povabila ameriškega basista Josha Ginsburga, ki sodeluje z glasbeniki, kot so Kurt Rosenwinkel, George Colligan in Danny Grisetti, ter mladega belgijskega tolkalca Antoina Pierra, ki igra z glasbeniki, kot sta Aaron Parks in Ben van Gelder.

Jure Pukl/Marko Črnčec - Concordia

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content