Festival

Hip Hop koncert: Leopold I. in Drügi, Mrigo & Ghet, Rap Skillz Battle

27. festival mladih kultur Kunigunda

31.08.2024
21:00
Mladinski kulturni klub eMCe plac
Mladinski center Velenje
Leopold I. je gornjeradgonski raper, ki v svojih besedilih portretira malega človeka. Odstira zavese na fluorescentnih fasadah urejenih podeželskih hiš in na videz popolnim družinam kuka v krožnike po nedeljski maši. Spremlja ga njegov band, Drügi, ki ga sestavljajo Karlo Petrović na bobnih, Filip Vadnu na kitari, Vid Turica na basu in Žan Hauptman na klaviaturah, synthu in vokalu.
Domača ambasadorja street kulture Mrigo in Ghet sta nase opozorila že leta 2011, ko je izšel eden najboljših slovenskih hip hop albumov MRIGZ 'N' GHET HITZ. S svojim trdim in neizprosnim slogom sta kriva za peklenske rap nastope po vsej Sloveniji, odre pa sta delila tudi s hip-hop legendami kot so: ONYX, M.O.P., GZA (Wu Tang Clan) in DAS EFX. Na letošnji Kunigundi se bo  zgodil epic moment, ker se bodo vsi pretekli albumi sklenili in bomo dobili VSE ŠE ENKRAT!
"Rap Skillz Slovenija" je prva MC Hip Hop battle liga v Sloveniji. Rap Skillz koncept je podoben borbam iz borilnih veščin. Nasprotnika vesta kdo sta in imata čas, da se vnaprej pripravita na battle. Battle je Acapella, kar pomeni, da spodaj ni beata oziroma instrumentala,  fokus je zgolj na rimah brez glasbe.  Namesto klasičnih dveh rund, ki smo jih poznali v preteklosti, se battle odvije v treh rundah, sodniki pa na koncu izberejo zmagovalca.
Hip Hop koncert: Leopold I. in Drügi, Mrigo & Ghet, Rap Skillz Battle

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content