Razstava

Nekaj, kar ne zbledi čez noč - izbor del iz zbirke Koroške galerije likovnih umetnosti

27.06.2024 - 17.08.2024
Galerija Velenje
Festival Velenje - Galerija Velenje

Spoštovani ljubitelji umetnosti,

vljudno vabljeni na ogled razstave Nekaj, kar ne zbledi čez noč - izbor del iz zbirke Koroške galerije likovnih umetnosti.

Na temeljih mednarodnih razstav, ki so v 60. in 70. letih potekale pod pokroviteljstvom Organizacije združenih narodov, je v Koroški galeriji likovnih umetnosti začela nastajati specifična zbirka, ki naslavlja predvsem družbene probleme, kot so vojna, migracije, socialne neenakosti. Humanistične vrednote so usmerjale nadaljnje širjenje zbirke, ki trenutno šteje več kot 3.400 del tujih in domačih umetnikov, od katerih je posebna pozornost namenjena koroškim avtorjem ter večjim sklopom del Jožeta Tisnikarja, Bogdana Borčića, Valentina Omana, Franca Bernekerja, Pina Poggija in Štefana Planinca. Sodelovanje med Galerijo Velenje in Koroško galerijo likovnih umetnosti je nastalo v sklopu projekta Zbirke v gibanju, s katerim je KGLU sprožila izmenjavo zbirk med muzeji in galerijami po Sloveniji in kontinuirano poteka od leta 2016.

Razstava bo na ogled do 17. 8. 2024. Vstop je prost!

Nekaj, kar ne zbledi čez noč - izbor del iz zbirke Koroške galerije likovnih umetnosti

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content