Koncert

Pantaloons

19.07.2024
21:00
pred Domom kulture Velenje
Festival Velenje
Pantaloons je slovenska zasedba z edinstveno glasbeno zvrstjo in energičnim odrskim nastopom.
Luka Belič (saksofon), Aljaž Markežič (sousafon, sintesajzer, ewi) in David Nik Lipovac (bobni), živahen in včasih malce poskočen trio, se je prvič srečal leta 2016, ko je začel eksperimentirati z glasbenimi melodijami in ritmi v obliki jam sessiona.
Po nekaj akustičnih skladbah, ki so dobro zastopane na EP-ju Pantaloons (2019), se je njihov žanr razvil v elektronsko plesno glasbo s pridihom jazza, funka, breakbeata, dubstepa itd. Kot izbor Radia Študent za koncertno turnejo Klubski maraton 2019 so Pantaloons razburkali slovensko glasbeno sceno. Poleg tega so leta 2020 nastopili na mednarodnem glasbenem festivalu MENT v Ljubljani in Liverpool Sound City Festivalu, ki ga podpira INES#talent 2020. Leta 2021 so nastopili na festivalu Electric Castle v Romuniji in European Youth Event v Franciji. Leto 2022 so odprli s koncertoma na A38 Hajó v Budimpešti in Eurosonic Noordeslag v Groningenu, v naslednjih mesecih tega leta pa so igrali na Nova Cvernovka v Bratislavi, Hned Vedle v Pragi, Brussels Jazz Weekend, HOP POP HOP v Orléansu, Changeover v Beogradu, Bush v Budimpešti in mednarodno glasbeno konferenco PIN v Skopju, ki jo podpira HEMI Music Awards 2022. Poleg tega so leta 2022 v Mladinskem teatru ustvarili gledališko predstavo Razcufane zgodbe za mlade in izdali svoj prvi album Zbounce .
Pantaloons

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content