Skrivnosti potopljenih vasi

Odplujte po dragoceni košček preteklosti!

27.07.2024
10:00 - 14:00
Zavod za turizem Šaleške doline
po dogovoru

Pomagajte potomcu rudarjev, ki so z odkopavanjem lignita na eni od najdebelejših plasti premoga na svetu spremenili pokrajino svojega bivanja, najti dragocen predmet pod gladino jezera! Kjer so bile nekoč vasi, so danes jezera. Kaj se je zgodilo s hišami, šolami, cerkvami? Zakaj so potonile in kam so odšli prebivalci vasi?

Spustite se z dvigalom v rove kar 160 metrov pod zemljo. Doživite rudarski vsakdan. Naj voda pred vašimi očmi prekrije nekdanje vasi. Nato odplujte po jezerski gladini do tja, kjer globine še hranijo zaklade rudarske družine. Ko se vrnete, vas čakajo izbrane lokalne dobrote z razgledom na nekdanjo pokrajino, ki jo je še mogoče slutiti pod čisto vodo Velenjskega jezera. Odnesite s seboj nepozabno izkušnjo in prav poseben simbol velenjskih rudarjev.

Informacije in rezervacije: Zavod za turizem Šaleške doline Stari trg 3, SI3320 Velenje E: turizem@velenje.si T: 03 896 18 64

Skrivnosti potopljenih vasi

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content